Monday, January 13, 2014

Bagaimana nak hilangkan selulit??


Bismillahirrahmanirrahim..

Salam sejahtera semua

Bulan ni promo Shaklee Alfalfa. Tapi, apa kaitan dan kene mengena dengan tajuk post ni. hehehe.. sebelum tu sila renung picture ni.. macam biasa nampak ye x? hehe..ni lah selulit. selulit adalah kerana proses peregangan kulit kita sehingga terlihat segala lemak yang tersembunyi. Selulit juga menandakan toksik dalam badan kita tinggi. Selain dengan kerap bersenam & amalkan pemakanan seimbang, supplemen juga membantu menghilangkan selulit ni.

 Supplemen apa? Jom berkenalan dengan si hero selulit ni!

Sumber google. Selulit ai dah hilang okeh :D



First thing first nak cerita sikit tentang Alfalfa aka Raja Segala Makanan. Kenapa digelar Raja Segala Makanan? dan siapa yang memandai gelar nama ni semua?hehe..rileks rileks..jom baca

Alfalfa ni apa?


Alfalfa (Medicago Sativa) membawa maksud ‘Bapa Segala Makanan’. Gelaran ini diberi oleh kaum Arab di Persia sejak beberapa abad dahulu. Tumbuhan alfalfa mempunyai struktur akar yang unik di mana struktur akar yang panjang dan tumbuh mendalam mencapai 30 hingga 40 kaki ke bawah tanah. Oleh yang demikian, alfalfa berkeupayaan menyerap pelbagai garam galian , vitamin-vitamin dan lapan jenis asid amino perlu, satu-satu kelebihan yang tidak boleh ditanding oleh tumbuhan darat yang lain. Tumbuhan alfalfa amat kaya dengan metionin (salah satu jenis asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia), vitamin A, C, D, sedikit vitamin K dan enzim. Ia merupakan salah satu sumber semulajadi utama vitamin K. vitamin ini diperlukan oleh hati untuk menghasilkan protrombin, satu bahan penting untuk pembekuan darah.

Wah..macam best je kan? sbb complete nutrient dalam tu

Tapi, apa fungsi nya untuk tubuh kita?Banyak sangat nutrient x faham la?

1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol jahat 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki



Semua orang boleh ambil Alfalfa ke?Saya mengandung boleh makan x?
Kerana kandungan antioksidan yang tinggi, Alfalfa tidak boleh diambil oleh pesakit SLE & Ibu Mengandung.
Jadi, apa kene mengena Alfalfa dengan buang toksik dlm badan?
auww..saya suka soalan ni. Memang banyak sgt kene mengena nye. Kerana alfalfa tinggi kandungan anti oksidan nya, jadi memang tugas dia lah stabilkan semula segala toksin dlm badan. Proses penyingkiran melalui najis atau perpeluhan.
Tips saya nak kongsikan untuk detoks :
Sebelum makan makanan berat / berminyak/ tinggi kolestrol, telan 4-5biji alfalfa. Amalkan setiap hari. Inshaallah proses nyahtoksin akan berjalan dengan lancarnya.




******************************************************************************

Persediaan ini bukan untuk mendiagnos, mengubat atau merawat sebarang penyakit.


Hubungi saya untuk harga MENARIK!
Sms/whassap 0166955345
Email: zuramie85@yahoo.com

 

1 comments on "Bagaimana nak hilangkan selulit??"

kekasih allah on September 6, 2015 at 7:37 PM said...

alhamdulillah..sya pengamal alfafa..rupanya ia mmbntu selulit.bru tahu.heheh..tq sbb singgah blog sya..already follow u blog..tq sis.

Post a Comment

 

UMMI SIHAT CERIA Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez