Sunday, September 13, 2015

Coklat & Lemak

2 comments



Kebanyakan orang percaya pada mitos yang menyatakan COKLAT itu menggemukkan.

Banyak kebaikan COKLAT pada tubuh manusia. Selain dapat mengurangkan ketegangan,COKLAT tidak menggemukkan.

Amalan memakan COKLAT dalam kuantiti yang terkawal akan melindungi kesihatan gigi Dan mencantikkannya.

Untuk pengetahuan anda,100g COKLAT hanya mengandungi 1% lemak sahaja. Ternyata COKLAT tidak menyumbang kepada masalah berat badan,asalkan ia dimakan secara terkawal Dan berpada-pada.

JUS LIMAU & LENGUH

1 comments




Berjalan jauh,bersenam ataupun berdiri dalam tempoh masa lama akan mengakibatkan otot-otot kita berasa letih Dan lenguh. 

Bagi mengurangkan rasa keletihan ini,ada baiknya anda berehat sebentar sambil menghirup JUS LIMAU mahupun JUS jambu merah. Menurut kajian, vitamin c yang terdapat didalam JUS buah ini mampu mengurangkan rasa sengal Dan lenguh otot sekiranya ia diambil sebelum atau sesudah sesuatu sesi yang memerlukan kita menggunakan jumlah tenaga yang tinggi.Selain itu, vitamin c baik untuk mengelakkan keradangan.

Saturday, September 12, 2015

Selamatkah Alat Pengering Tangan?

1 comments


Siapa biasa guna alat pengering tangan ni?

Selalu nampak kan? Lagi-lagi lepas makan kat restoran fastfood contoh mudah mcdonald,kfc, pizza hut dll.

Tahu tak, sebenarnya lebih banyak keburukan berbanding mengeringkan tangan secara manual?

SEBAB?

SUHU MESIN YANG PANAS AKAN MEMUDAHKAN BAKTERIA HIDUP DENGAN LEBIH GALAK LAGI. 

 SETIAP TANGAN MANUSIA MENGANDUNGI SEKITAR 500,000 BAKTERIA.

 APABILA ANDA MEGAKTIFKAN MESIN PENGERING , IA AKAN MENYEBARKAN BAKTERIA DENGAN LEBIH BANYAK. JADI, TANGAN AKAN MENJADI LEBIH KOTOR BERBANDING SEBELUMNYA.

 

Jika ada pilihan tisu pengelap, pilihlah tisu sahaja. Kalau tidak keringkan sahaja tangan dengan tisu atau sapu tangan.

SEMOGA BERMANFAAT :)

Duit Suami? Duit Isteri?

0 comments

 



10 cara hidup sihat TANPA UBAT

0 comments


Kehidupan era kini yang multikompleks menyebabkan kita mudah diserang pelbagai jenis penyakit. Kebanyakannya sukar untuk disembuhkan oleh sistem imun kita sendiri menyebabkan terpaksa bergantung pada ubat. 

Tetapi, bagaimana caranya agar tubuh kekal sihat & cergas tanpa kerap bergantung kepada ubat?

Mencegah sebelum terjadi adalah lebih baik daripada mengubati. 

Berikut adalah tips cergas sepanjang hari yang boleh kita jadikan panduan:

KENALI DIRI ANDA, BAIK FIZIK MAHUPUN KEJIWAAN

Ini merupakan kunci kepada segalanya. Dengan mengenali diri sendiri anda boleh mengetahui kelemahan fizikal tubuh . Dengan itu anda dapat menentukan apa yang baik atau tidak untuk tubuh. Orang yang mudah marah sukar untuk mengenal kekurangan dirinya sendiri. Oleh itu, kenali kelemahan dan perbaiki kebiasaan yang merugikan diri sendiri

LAKUKAN AKTIVITI KECERGASAN SECARA TERATUR

Bagi melancarkan sistem peredaran darah , mempercepatkn penyebara impuls saraf ke bahagian tubuh atau sebaliknya, dan meningkatkan sistem kekeblan sehigga tubuh sentiasa cergas dan segar. Bagi pesakit darah tinggi, penyakit jantung, jangkitan paru-paru da kencing manis, anda perlu mendapatkan nasihat doktor untuk menentukan senaman yang sesuai. Bagi yang sihat pula, pilihlah  earobik, regang & berjoging.

SENTIASA MENJAGA KEBERSIHAN

Persekitaran yang bersih memberi suasana yang segar dan sihat. Kajian menunjukkan bahawa persekitaran rumah yang bersih dan menghijau mempengaruhi kualiti kesihatan yang lebih baik. Persekitaran yang bersih juga menjadikan tubuh lebih bersih, baik jasmani dan rohani. Ia mampu mencegah jangkitan penyakit kulit, alergi debu, bronkitis dan tekanan.

MELUANGKAN WAKTU UNTUK BERSANTAI

Berehatlah secukupnya bagi menghilangkan ketegangan dan tidak berlebih-lebih. Lakukan secara rutin. Anda boleh berkumpul sambil berbincang masalah seharian bersama rakan sepejabat, jiran tetangga atau keluarga. Sekurang-kurangnya mereka dapat membantu meringankan beban fikiran anda. Bersantai seorang diri contohnya tidur dengan nyenyak juga perlu untuk keseimbangan jiwa. Stamina akan pulih dengan cepat da keseimbangan hormon juga mudah tercapai. Keletihan dan fikiran kusut menurunkan daya tahan tubuh sekaligus mengundang risiko penyakit. 

KEMBALI KEPADA ALAM

Gaya hidup moden mempengaruhi tabiat pemakanan dan kurang bergerak. Tubuh menjadi manja sehingga mudah sakit & lemah. Untuk kembali dan dekat kepada alam, hindari makanan yang tidak menyihatkan. Banyakkan pegambilan sayuran & buah-buahan segar. 

MENGOLAH PERNAFASAN

Mengatur cara dan kekerapan bernafas agar lebih efisien. Sedut udara perlhan-lahan sebanyak 15kali kemudian hembus perlahan-lahan sebanyak 15kali. Oksigen akan digunakan oleh organ tubuh secara efektif walaupun cuma sedikit.

RUJUK BAHAN BACAAN KESIHATAN

Ungkapan tak kenal maka tak cinta sagat sesuai bagi mereka yang ingin tubuhnya sihat tetapi tidak berusaha untuk mendekati bahan bacaan berkaitan dengan kesihatan. Melaluinya, anda dapat mengetahui perihal kesihatan dan penyakit. Biasakan diri anda dengan pembacaan.

TIDAK TERBURU-BURU MERASA SAKIT

Hanya kerana bersin, batuk atau selsema anda cepat-cepat makan ubat. Sedangkan jika dibiarkan selama tiga hari gejala tersebut mungkin boleh hlang dengan sendirinya. Hanya dengan berehat secukupnya ia sebenarnya boleh dikurangkan.Sakit kepala adakalanya dapat dihilangkan dengn menghirup udara segar yang tidak tercemar. Anda perlu tahu bahawa batuk dan bersin adalah satu petanda tubuh sedang mengeluarkan kuman penyakit dari saluran pernafasan. Demam yang mengeluarkan peluh juga menandakan tubuh sedang melawan serangan kuman. Jika gejala ini masih tidak berkurangan dan melebihi tiga hari barulah anda dinasihatkan berjumpa dengan doktor.  

MELIBATKAN VARIASI MAKANAN HARIAN

Lakukan kepelbagaian dalam hidangan seharian. Ambil makanan yang bermanfaat sahaja. Jika anda sudah terbiasa makan ayam atau daging, ubahlah kepada makan ikan segar yang mengandungi kadar lemak yang rendah dan mengurangkan risiko tekanan darah tinggi. Protein membantu pertumbuhan tubuh dan menggantikan sel-sel rosak. Variasikan sayuran hijau dengan sayuran dan buah-buahan berwarna seperti tomato, lobak, jagung muda, pisang,mangga,epal atau limau

MENYESUAIKAN PENGAMBILAN DENGAN PENINGKATAN USIA

Jumlah zat yang diperlukan oleh tubuh bergantung kepada usia, jenis aktiviti dan keadaan tubuh (sakit atau tenat). Kanak -kanak dan remaja memerlukan protein, karbohidrat, lemak, vitamin,  mineral & air yang banyak. Orang dewasa & berusia mempunyai had tertentu. Karbohidrat harus dikurangkan kerana aktiviti sudah menurun. Kurangkan porsi nasi dan gorengan. Cukupkan pengambilan vitamin, mineral & air  bagi melancarkan metabolisme dan daya tubuh. Vitamin terbaik adalah yang semulajadi seperti buah dan sayuran segar. Orang yang sakit perlukan ubat dan minum lebih banyak air . Kurangkan protein biarpun tidak sebanyak karbohidrat dan lemak. 

Kredit : majalah rapi

Nota kaki: Saya setia memilih protein soya sebagai vitamin tambahan saya. Kerana kekurangan protein akan meyebabkan tubuh lesu, rambut & kuku rapuh , kulit kusam, luka lambat sembuh. Dan pilihan saya semestinya ESP SHAKLEE!

Hari ini & Esok

0 comments
🎈 .... HARI INI & ESOK

☎️ Hari ini masih kuat dan gagah, mungkin esok nak bangun pun termengah-mengah.
☎️ Hari ini kalau tidak dibuat suruhan Allah, belum tentu esok ada lagi peluang dari Allah.
☎️ Hari ini realiti yg mesti ditempuhi dgn tabah, kerana esok hari belum pasti boleh berubah.
☎️ Hari ini ahli maksiat berasa bangga dan megah, esok hari mungkin menyesal tak sudah-sudah.
☎️ Hari ini berpakaian jubah dn kerudung, mungkin esok hanya kain kafan yg tiada lagi gah.
☎️ Hari ini berpijak di atas tanah, boleh jadi esok sudah jadi penghuni dlm tanah.
☎️ Hari ini berkenderaan serba mewah esok hanya ada kereta jenazah.
☎️ Hari ini janganlah bermegah-megah, kerana esok hanyalah harapan dlm pasrah.
☎️ Hari ini banyakkan doa dan harap pd Allah, semoga esok hidup dlm redha Allah.
☎️ Hari ini kuatkan taat, amal ibadah, moga esok masih lagi istiqamah.
☎️ Hari ini andai datang ketentuan Allah, esok terimalah ia dgn hati tabah.
☎️ Hari ini andai ada silap dan salah, jgn tunggu esok utk istighfar dn taubat.
☎️ Hari ini kita dlm taqdir Allah, besok hari hanya dlm ilmu Allah.
☎️ Hari ini kita berukhuwah dan bermadah, semoga esok dikumpulkan bersama di Jannah, In shaa Allah..

🌻 Aamiin, Aamiin, Allahumma.. Aamiin🌻


Thursday, September 10, 2015

Berbasikal Rapuhkan Tulang?

1 comments
berbasikal menjadi satu sukan outdoor yang semakin dikenali terutama golongan lelaki 40an.

Tulang rapuh atau Osteoperosis selalu dikaitkan dengan wanita khususnya mereka yang sudah mengalami menopaus.

TAPI...

Jangan ingat kaum lelaki terselamat ye. 

Seperti juga lumba lari & berjogging, aktiviti berbasikal memberikan manfaat pada jantung.

Walaubagaimanapun, berbasikal turut mengundang masalah kepada tulang. Hasil kajian yang dilakukan oleh Dr Pamela S Hinton dan pasukannya dari University o Missouri, Columbia :

LELAKI YANG GEMAR BERBASIKAL MEMPUNYAI RISIKO MENGALAMI OSTEOPENIA DITULANG BELAKANG SEBANYAK 7X BERBANDING MEREKA YANG GEMAR BERLARI.

Ini adalah kerana berlari, melompat dan latihan weight bearing akan memberikan tekanan pada tulang sehingga akhirnya menjadikannya lebih kuat. 

sebaliknya latihan low impact seperti berbasikal atau berenang hanya mampu memberikan tekanan kepada tulang. 

kredit: majalah rapi 

**** 4biji Ostematrix Shaklee setiap hari mampu mengurangkan risiko mendapat penyakit osteoperosis serta melancarkan proses pelawasan. 

Mempunyai tinggi magnesium bagi mempercepatkan penyerapan kalsium ke dalam tulang

Nak cegah Osteoperosis?

zura mien (1063101)
Whasap/telegram 016 695 5345 

TIPS: Penjagaan Wajah Lelaki

0 comments
Comel jugak lelaki bermasker!



Lelaki hetroseksual selalu dikaitkan dengan gaya hidup yang lebih sihat & bergaya. Ini adalah satu perkara yang baik memandangkan zaman ini manusia lebih terdedah kepada kehidupan yang stress, gaya pemakanan kurang sihat & kualiti udara yang kurang bersih akibat pencemaran.

Salah satunya adalah rutin penjagaan wajah yang rapi.

Jangan tak tau zaman sekarang bukan suatu perkara pelik jika lelaki mengunjungi spa/salon untuk membuat rawatan diri & wajah. 

Bagi korang terutama kaum lelaki yang masih memandang skeptikal tentang penjagaan kulit ini, tak perlu pergi spa / salon pun untuk dapatkan kulit yang sihat. Kat rumah pun boleh buat & amalkan.

Berikut merupakan tips mudah untuk korang cuba sebagai permulaan:

MINUM AIR DENGAN BANYAK SEKURANG-KURANGNYA 8 GELAS SETIAP HARI  .
Air yang mencukupi membantu proses nyahtoksin semulajadi dalam tubuh. Jika kekurangan air kulit akan kering & kasar.
DAPATKAN VITAMIN & SUPPLEMEN. VITAMIN YANG BAIK UNTUK KULIT ADALAH VIT E.
Vit E shaklee mengandungi minyak borage semulajadi lebih baik daripada vit E yang terdapat dipasaran.
 
LAKUKAN RAWATAN PENGELUPASAN SEKURANG-KURANGNYA 2X SEMINGGU. RUTIN INI MAMPU MEMBUANG SEL-SEL MATI DI WAJAH DAN HASILNYA KULIT BEBAS DARIPADA KEKOTORAN.
Kisar kasar beras pulut & campurkan dengan serbuk kunyit/kunyit hidup & skrub di kulit muka/seluruh badan sehingga daki-aki & sel mati keluar. Bilas seperti biasa. 
 LINDUNGI DIRI ANDA DARIPADA SINARAN CAHAYA MATAHARI SEMASA MELAKUKAN AKTIVITI LASAK DI LUAR. ELAKKAN PENGGUNAAN SUNBLOCK SECARA BERLEBIHAN KERANA IA MENGANDUNGI BAHAN KIMIA. MEMADAILAH DENGAN MEMAKAI KRIM PELEMBAB WAJAH DENGAN FORMULA SPF.
Telan Vit C & E shaklee 1jam sebelum keluar rumah(bekerja/melakukan aktiviti lasak). Ia bertindak seperti sunblock dari dalam tubuh malah lebih baik! 


Kredit : Majalah Rapi

Nak Vit E & Vit C shaklee yang SUPER AWESOME!

Zura Mien
SID 1063101
Telegram/whassap 016 695 5345

Check SEO blog anda!

1 comments

HAI .. :)

Semalam masa blogwalking tersinggah kat blog ni  .

Thanks tuan blog banyak info tentang SEO ni. Saya memang zero knowledge lah.huhu

Maka, untuk menjadi seorang blogger yang berwawasan mulai sekarang kene lah rajin mencari ilmu tentang SEO ni kan.

Dalam blog tu, ada ditunjukkan cara bagaimana untuk ceck SEO blog kita tau!

Korang boleh cuba sendiri kat link ni 

Nak tau saya punya score?hehe jangan gelak tau

Tadaaaa

 Haha ok la untuk newbie macam saya ni. Lepas ni boleh upgrade ilmu SEO sikit2 sampai dapat 100% hehe.

Score korang berapa? Meh share kat komen.

-Zura Mien-

Wednesday, September 9, 2015

Selamat Tinggal senggugut!

0 comments


Korang tau tak camana perasaan lega bila takde senggugut?

Rasa lega

Rasa nyaman

Rasa tenang

Rasa bahagia

Seperti dikeilingi haruman lembut bunga2 segar 

Seperti terdengar kicauan burung dan sesegar embun pagi

Wah! Over tak mak?

Haha.. but its true! Memang saya rasa macam tu lah.

BAHAGIA YANG TIDAK TERUNGKAI

-ZURA MIEN- 

TESTIMONI : ESP UNTUK KULIT~ Bahagian 2

2 comments











Kalau belum baca Testimoni esp untuk kulit Bahagian 1, boleh klik sini

Lagi testimoni ESP, klik sini

Ok.. Bahagian 2 ni, saya bawakan 10 orang lagi pelanggan yang sangat-sangat berpuashati dengan hasil positif lepas amalkan ESP ni. 

Rata-rata bukan je dapat kulit best, malah bertenaga pulak dari biasa. Malas cakap la...biar gambar berbicara hehe

TAK PERNAH DENGAR TENTANG ESP?
Nah klik sini 


PROMO SEPTEMBER 2015
ESP- BUY 6 FREE 1
- BUY 2 , 5% DISCOUNT

VITALEA KIDS -BUY 3 FREE 1

Zura Mien id 1063101
-016 695 5345 -
 
 

TESTIMONI : ESP UNTUK KULIT~ Bahagian 1

0 comments











Eksaited tak tengok testimoni mereka ni? Wahaha.. Harus lah kan. 

Siapa yang tak nak kulit halus mulus kan. Tambah2 yang dah 3series ni. anak pulak bederet. Strechmark sana sini parut sana sini kulit gedebeh pulak. 

Baik cepat rawat sebelum parah. Senang je..cuba 3scoop ESP setiap hari. Tengok bila dah habis 1 tin tu.. 

"BETTER LATE THAN NEVER"

Eh, tak pernah dengar tentang ESP SHAKLEE?

Nah..klik sini
Lagi testimoni ESP SHAKLEE .klik sini

Geram! Sakit Hati!

0 comments

Dush! Dush!

Bang! Bang!

Ha...amik kau. Hahaha

Mesti kita biasa kan rasa marah geram benci meluat muyak(bahasa banjar).. 
Sampai rasa nak tumbuk lempang tendang je.

Tapi, biasanya apa yang korang buat?

Kalau saya opkos la menangis meratap sayu sob sob. Geram tau sebab orang sakit kan hati kite.

Lagi2 bila kita merajuk tak de orang nak pujuk.

Dush ! lagi sekali

Wahahaha

Dulu yes macam tu. 2-3hari meroyan tau. Biasa la darah muda kan. Cepat naik angin. Sampai rasa nak pegi kelas anger management je. 

Tapi bila dah jadi ummi ni... banyak mengajar erti kesabaran..kecekalan..ketabahan..wah wah banyak betul 'ke' 'an' nye.

But yes,its true!

Dan teringat kata-kata hikmah seorang sahabat yang sangat saya hormati. Beliau adalah lebih berusia dari saya. Dan apa yang beliau katakan pada saya setiap kali saya gagal mengawal marah & kesedihan sebab ada insan lain melukakan hati saya...

WE CANNOT CONTROL OTHER'S FEELING. 
WE CAN ONLY CONTROL OUR FEELING.

Damn right!Bila difikirkan balik sangat logik & betul.

Kenapa kita kalut nak marah sebab orang lain tak pujuk kita, tak respect kita, tak buat seperti kita nak..kenapa? kenapa?

Hakikatnya, kita memang tak boleh kawal apa yang ada dalam fikiran orang.Tapi kita boleh kawal apa yang kita akan fikirkan. 


Sebenarnya ini jugak bersamaan dengan konsep LUA -Law of Universal & Attraction

Lain entry saya sharekan sikit tentang LUA ni ye.


Sekian dulu

-Zura Mien-
 
 

  

5 SEBAB KENAPA SUAMI SAYA SURUH KONSISTEN MAKAN ALFALFA SETIAP HARI

0 comments




KESANNYA SEPERTI MAKAN KACIP FATIMAH. TAPI ALFALFA LEBIH MUDAH, BUKAK BOTOL ..TERUS TELAN. TAK PERLU REBUS ATAU TUMBUK KACIP FATIMAH TU UNTUK TELAN.



SUSU BADAN MERIAH. TAK PERLU BELIAU RISAU BABY TAK CUKUP SUSU. DAN JIMAT LA DUIT DIE NAK KENE BELI SUSU FM & BOTOL & SEGALA MACAM AKSESORI FEEDING. (kat sini pun dah jimat almost RM100 sebulan.wowwww)



KETIAK & CELAH2 BADAN SAYA TAK MENGELUARKAN BAU MACAM HANGIT KETIAK BA**LA DALAM KTM. (as u all know..deodorant boleh mendatangkan long term efek pada sistem badan kite. contoh kanser payudara gulp!)



MUKA SAYA DAH TAK BERJERAWAT HALUS.  MALAH BADAN LEBIH BERTENAGA. SUKA LA DIA SEBAB SAYA DAPAT MENJAGA ANAK2 DAN MENGURUSKAN RUMAH DENGAN LEBIH EFISIEN (bila toksin keluar dari badan dengan jayanya, badan pun tak de masalah menyerap segala nutrien dari makanan yang kita makan. Maka tak mustahil badan rasa lebih sihat sebab cukup nutrien!)



JIMAT DUIT DIA TAK PERLU BELI MASKER & PELBAGAI LAGI KOSMETIK UNTUK COVER CELA WAJAH. CUKUP GUNA ALFALFA BUAT MASKER. DIA PUN TUMPANG SEKAKI. SEBOTOL TAHAN BERBULAN..MAU DIA TAK GEMBIRA. (masker kat pasaran tak digalakkan guna hari2. sebab chemical dia boleh rosakkan kulit kita & mengeringkan lagi. Tapi jenama shaklee ni dari bahan semulajadi tiada bahan pewarna perasa dan pengawet. Pakai hari2 pun lagi bagus!)



SUAMI SAYA SUDAH..SUAMI ANDA?


Tak pernah dengar tentang ALFALFA SHAKLEE?
Nah klik sini

Friday, September 4, 2015

Sakitnya tuh di sini

1 comments


Siapa yang suka makan makan makan bila rasa marah ?

Kalau ya, welcome to the club babeh!

Tapi nak tau tak.. Rupanya itu adalah natural signal supaya otak kita alihkan fokus emosi marah kepada fokus emosi happy.

Logiknya, bila dah kenyang kita feel much better...feeling sleepy..and then boleh tetidur kan.

Once kita wake up, hilang dah rasa marah tu. Tapi tengok jugak perkara apa yang buat kita rasa marah tu. Kalau pakwe tetibe curang tinggalkan kita mau meroyan sebulan deret kan. Wahaha

Semalam kawan baik saya bagi tips ni. Yes ia cuma hilangkan rasa marah/sedih untuk sementara.. tapi at least ia membantu melegakan stress.

Tidak tertakluk kepada makan dan makan. Sebab ada jenis manusia yang tak suka makan bila rasa sedih or marah. Tak makan sampai hilang berkilo2 berat badan. Untung orang jenis macam ni sebab jimat duit tak yah beli ubat slimming mahal2 .

Sebenarnya the tips is BUAT SESUATU YANG MENGGEMBIRAKAN HATI . Kalau u suka nyanyi, then apa salahnya spend 5-10minit nyanyi. Duduk dalam bilik kunci pintu pastu nyanyi la lagu apa pun.

Kalau u suke shopping, then pegi la shopping. Tak kisah la beli sapu tangan je pon, asalkan membeli dah cukup buat terapi tengah marah.

Kalau saya, makan shoping nyanyi talk to someone. Pastu nangis puas2 smpai bengkak mata semua. Pening..tetido. Bangun the next day segar dah.

Tak caya cuba lah tips ni k


********************************
B complex sangat membantu meredakan stress kerana ia mampu melancarkan peredaran darah.. dapatkan B complex anda harini!

Zura Mien (SID 1063101)
016 695 5345

Thursday, September 3, 2015

SAPA NAK FREE VITALEA?

0 comments


Yeayyy 
Siapa nak Vitalea yang dah berusia 100tahun ni PERCUMA?

Ya.. shaklee nak bagi secara percuma ja. 

Nak tau caranya?

Ada 3 cara tau.Senang je

1. DAFTAR KEAHLIAN (RM 68.90) & BUAT SEBARANG PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE.
Biasanya ada customer yang nak beli vitamin, saya offer register membership terus & Terus dapat FREE vitalea ni. HArga Vitalea ni Rm94++ tau. 

2. PEMBELIAN SET HAMIL SHAKLEE
Untuk tau harga boleh whassap saya direct 016 695 5345

3. PEMBELIAN SET BERPANTANG SHAKLEE
Untuk tau harga boleh whassap saya direct 016 695 5345

Ha..senang je kan? Jimat sangat tau daripada nak beli kan best  kalau dapat FREE

Cepat2 place your order. Nanti melepas sebab dah ramai sangat yang grab Vitalea Free ni. 

Zura Mien
SID 1063101

 

5 SEBAB KENAPA CUSTOMER SAYA SUKA SET DIET SHAKLEE

0 comments





BERKESAN. HANYA PERLU KONSISTEN



LEBIH MURAH DARI PRODUK JENAMA TERKENAL. JADI, SEMUA GOLONGAN MAMPU MEMILIKINYA.



MUDAH. HANYA PERLU DIAMALKAN SECARA BERTERUSAN UNTUK HASIL YANG TERBAIK.



TIDAK MENGALAMI KESAN SAMPINGAN YANG MEMUDARATKAN. BAHKAN BADAN RASA LEBIH SIHAT BERTENAGA.



TIDAK PERLU TAHAN LAPAR. HANYA MAKAN SEPERTI BIASA, TAPI BERAT & INCI MASIH BOLEH TURUN!

 

UMMI SIHAT CERIA Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez