Saturday, January 31, 2015

Pil kalsium ajaib


Salam sejahtera

Setiap pagi sebelum sarapan saya wajib ambil pil kalsium ni. Sebagai ibu menyusu, kalsium memang sangat dituntut dan menjadi keperluan harian saya. 

Ramai yang tak tahu sebenarnya kalsium membantu sistem pencernaan kita berfungsi lebih baik.
Memang beza sangat la kalau ambil pil kalsium ni dengan tidak terutama diwaktu pagi.
Proses pembuangan memang selesa sangat. Gembira ceria je lepas keluar dari toilet.
Dan! Untuk ibu yang mempunyai baby cerdik bijak pandai seperti baby saya...yang almost 20hr nak berdokong DAN berjalan2... kalsium sangat wajib ye bagi mengelakkan sendi2, tulang belakang, tangan, lengan dan kaki lenguh &  sengal. Bila dah sakit sana sini kualiti tidur pun terganggu ye dak? Bila kurang kualiti tidur maka boleh jadi sindrom hulk hahaha.. lepas tu malas je nak buat keje. Sudahnya seharian sindrom lemau malas lembik tak larat dan lain-lain.

Gitu la jadi ibu. kesihatan & keceriaan kita perlu dititikberatkan supaya kita dapat menjaga anak2 dan suami dalam keadaan gembira.
Anyway, pil kalsium ni sangat murah dengan 120biji isi nye. 2biji pagi 2bj malam dah cukup sangat untuk bekalan kalsium untuk ibu menyusu. Ataupun 4biji sekaligus sebelum tidur. 

Kerana kalsium akan bertindakbalas secara efektifnya semasa badan kita berada dalam mod rehat(tengah tidur).


Nak tau harga murah terlajak melampau?
whassap 'pil kalsium ajaib' ke 016 695 5345

3 comments on "Pil kalsium ajaib"

rahimah ahmad on February 27, 2015 at 7:53 AM said...

Kamindah habis dah pil ni.. :(

Zura Mien on March 2, 2015 at 6:47 AM said...

apsal tak borong bnyak2 aritu? hehe

Zura Mien on March 2, 2015 at 6:47 AM said...

apsal tak borong bnyak2 aritu? hehe

Post a Comment

 

UMMI SIHAT CERIA Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez