Thursday, September 10, 2015

TIPS: Penjagaan Wajah Lelaki


Comel jugak lelaki bermasker!Lelaki hetroseksual selalu dikaitkan dengan gaya hidup yang lebih sihat & bergaya. Ini adalah satu perkara yang baik memandangkan zaman ini manusia lebih terdedah kepada kehidupan yang stress, gaya pemakanan kurang sihat & kualiti udara yang kurang bersih akibat pencemaran.

Salah satunya adalah rutin penjagaan wajah yang rapi.

Jangan tak tau zaman sekarang bukan suatu perkara pelik jika lelaki mengunjungi spa/salon untuk membuat rawatan diri & wajah. 

Bagi korang terutama kaum lelaki yang masih memandang skeptikal tentang penjagaan kulit ini, tak perlu pergi spa / salon pun untuk dapatkan kulit yang sihat. Kat rumah pun boleh buat & amalkan.

Berikut merupakan tips mudah untuk korang cuba sebagai permulaan:

MINUM AIR DENGAN BANYAK SEKURANG-KURANGNYA 8 GELAS SETIAP HARI  .
Air yang mencukupi membantu proses nyahtoksin semulajadi dalam tubuh. Jika kekurangan air kulit akan kering & kasar.
DAPATKAN VITAMIN & SUPPLEMEN. VITAMIN YANG BAIK UNTUK KULIT ADALAH VIT E.
Vit E shaklee mengandungi minyak borage semulajadi lebih baik daripada vit E yang terdapat dipasaran.
 
LAKUKAN RAWATAN PENGELUPASAN SEKURANG-KURANGNYA 2X SEMINGGU. RUTIN INI MAMPU MEMBUANG SEL-SEL MATI DI WAJAH DAN HASILNYA KULIT BEBAS DARIPADA KEKOTORAN.
Kisar kasar beras pulut & campurkan dengan serbuk kunyit/kunyit hidup & skrub di kulit muka/seluruh badan sehingga daki-aki & sel mati keluar. Bilas seperti biasa. 
 LINDUNGI DIRI ANDA DARIPADA SINARAN CAHAYA MATAHARI SEMASA MELAKUKAN AKTIVITI LASAK DI LUAR. ELAKKAN PENGGUNAAN SUNBLOCK SECARA BERLEBIHAN KERANA IA MENGANDUNGI BAHAN KIMIA. MEMADAILAH DENGAN MEMAKAI KRIM PELEMBAB WAJAH DENGAN FORMULA SPF.
Telan Vit C & E shaklee 1jam sebelum keluar rumah(bekerja/melakukan aktiviti lasak). Ia bertindak seperti sunblock dari dalam tubuh malah lebih baik! 


Kredit : Majalah Rapi

Nak Vit E & Vit C shaklee yang SUPER AWESOME!

Zura Mien
SID 1063101
Telegram/whassap 016 695 5345

0 comments on "TIPS: Penjagaan Wajah Lelaki"

Post a Comment

 

UMMI SIHAT CERIA Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez