Friday, September 4, 2015

Sakitnya tuh di sini




Siapa yang suka makan makan makan bila rasa marah ?

Kalau ya, welcome to the club babeh!

Tapi nak tau tak.. Rupanya itu adalah natural signal supaya otak kita alihkan fokus emosi marah kepada fokus emosi happy.

Logiknya, bila dah kenyang kita feel much better...feeling sleepy..and then boleh tetidur kan.

Once kita wake up, hilang dah rasa marah tu. Tapi tengok jugak perkara apa yang buat kita rasa marah tu. Kalau pakwe tetibe curang tinggalkan kita mau meroyan sebulan deret kan. Wahaha

Semalam kawan baik saya bagi tips ni. Yes ia cuma hilangkan rasa marah/sedih untuk sementara.. tapi at least ia membantu melegakan stress.

Tidak tertakluk kepada makan dan makan. Sebab ada jenis manusia yang tak suka makan bila rasa sedih or marah. Tak makan sampai hilang berkilo2 berat badan. Untung orang jenis macam ni sebab jimat duit tak yah beli ubat slimming mahal2 .

Sebenarnya the tips is BUAT SESUATU YANG MENGGEMBIRAKAN HATI . Kalau u suka nyanyi, then apa salahnya spend 5-10minit nyanyi. Duduk dalam bilik kunci pintu pastu nyanyi la lagu apa pun.

Kalau u suke shopping, then pegi la shopping. Tak kisah la beli sapu tangan je pon, asalkan membeli dah cukup buat terapi tengah marah.

Kalau saya, makan shoping nyanyi talk to someone. Pastu nangis puas2 smpai bengkak mata semua. Pening..tetido. Bangun the next day segar dah.

Tak caya cuba lah tips ni k


********************************
B complex sangat membantu meredakan stress kerana ia mampu melancarkan peredaran darah.. dapatkan B complex anda harini!

Zura Mien (SID 1063101)
016 695 5345

1 comments on "Sakitnya tuh di sini"

Si Galah Panjang on September 5, 2015 at 12:28 AM said...

makan adalah satu ubat kepada stress . hahahahaha

\#jenjalan sini, jemputlaa ke blog saya nanti yea :D

Post a Comment

 

UMMI SIHAT CERIA Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez